HENGEVELDE - Aanstaande bruidjes kunnen vanaf dinsdag trouwen in een exacte kopie van de bruidsjurk van Máxima.

Bruidsmode-atelier Très Chic uit het Twentse Hengevelde gaat aan de hand van televisiebeelden en foto's dit weekeinde meteen aan de slag met het schetsen en uitwerken van het ontwerp. "Dinsdag is de eerste kopie klaar", verzekert eigenaar B. Kuipers.

Très Chic produceert jaarlijks 15.000 trouwjurken en is daarmee naar eigen zeggen de grootste van Nederland.

Volgens Kuipers zal het kopiëren van de bruidskleding niet veel problemen opleveren. "We hebben veertig jaar ervaring en ongelooflijk veel basispatronen en stoffen op voorraad."

Het Twentse bruidsmodehuis weet uit ervaring dat koninklijke huwelijken invloed hebben op de keuze van aanstaande bruiden. "Dat hebben we gemerkt bij het huwelijk van prinses Diana, maar ook recentelijk bij de trouwpartij van Laurentien."

Sprookjeshuwelijkgevoel

Volgens Kuipers zijn potentiële klanten vooral vrouwen die graag in de huid van Máxima kruipen om zelf het middelpunt te zijn van een sprookjeshuwelijkgevoel. Très Chic verwacht tussen de tien en dertig Máxima-modellen te verkopen. "Dat is ook een beetje afhankelijk van het model en het prijskaartje dat er aan hangt. De prijzen van onze japonnen variëren van 995 tot 2000 euro."

Overigens is de ervaren bruidsmodemaker er helemaal nog niet zo zeker van dat Máxima in een lange jurk trouwt. "Eerlijk gezegd geloof ik meer in iets mantelpakachtigs. Hoe dan ook; het zal beslist een sober ontwerp zijn. Nee, zeker niet in het wit. Dat is uit. Ik vermoed ivoor- of crèmekleurig."