AMSTERDAM - De etalages in het centrum van Amsterdam zijn de afgelopen weken van kleur aan het verschieten. Langzaam worden ze allemaal in de stemming voor het huwelijk gebracht en wordt oranje de overheersende kleur. Ook de Bijenkorf zet zijn beste beentje voor met enkele bijzondere huwelijksetalages.

Het warenhuis heeft ervoor gekozen om de Nederlandse crème de la crème op vormgevingsgebied een hommage aan het bruidspaar te laten maken. Het sleutelwoord voor de vormgevers was de amaryllis.

Zo maakten bijvoorbeeld designers Marcel Wolterinck en Paul Klunder een prieel dat met amarylliskelken is bekleed. In een nis worden de trouwringen gepresenteerd op een zuil met een antieke vaas en bloemen.

En lingerieontwerpster Marlies Dekkers gebruikt de amaryllis in haar etalage toe met wortel en al. Hiermee wil ze aangeven dat Máxima zich nog moet wortelen in onze maatschappij en ook de liefde in het huwelijk constant gevoed moet worden.

Ook in de andere etalages is de amaryllis de inspiratiebron. De etalages zullen op de huwelijksdag op hun mooist te bewonderen zijn.