God, wat werd er de afgelopen week weer veel afgeleuterd op het internet over de chat, die geen chat was en ook niet werd. De mislukking van het jaar maakte heel veel tongen los. En het was nog verdomd moeilijk om zin en onzin uit elkaar te houden. Zie de koppen en quotes maar eens, die ik voor u verzamelde.

Willem Alexander: "..." (oorverdovende stilte)

Nee, een koningsdrama à la King Lear was het niet. Een klucht, daar had het meer van weg. John Lanting met heel veel schuifdeuren. De chat die geen chat werd, heeft ons ook niets nieuws geleerd. Behalve dat pessimisten weer gelijk krijgen. Het internet is geen massamedium, maar een grote verzameling teksten en plaatjes die je kunt aanklikken, in stand gehouden door een groep enthousiastelingen.

KPN gaat verder steeds meer op een klein kind lijken dat alles ontkent. Door dat bedrijf moet ook maar eens flink de bezem gehaald worden, want het lukt KPN telkens opnieuw om de hoon van de natie op zich af te roepen of zichzelf onsterfelijk belachelijk te maken. Volgens mij is het internet daar ook in verkeerde handen. Maar dat is slechts een mening.

Bij Geek.com

Gek, dat ik dit weer op een buitenlandse site moet lezen.