AMSTERDAM - Vele tienduizenden Oranje-fans zullen zich zaterdag langs de route verdringen om een glimp op te vangen van Willem-Alexander en Máxima. Voor wie geen zin heeft zich in het gedrang te begeven, doet de NOS uitgebreid verslag van de huwelijksfestiviteiten op Nederland 2.

Donderdag

De NOS beperkt zich overigens niet tot de huwelijksdag zelf. Zo wordt er in de avondjournaals op donderdag 31 januari al verslag gedaan van de aankomst van de gasten voor het diner en feest voor genodigden in het Paleis op de Dam.

Vrijdag

Op vrijdag wordt er tussen 12.10 en 15.36 uur aandacht besteed aan de voorbereidingen voor het huwelijk en wordt tussen 13.30 en 14.30 het lunchconcert in het Concertgebouw live uitgezonden.

's Avonds (van 18.58 tot 22.00) zal er live verslag worden gedaan van de nationale feestavond in de Amsterdam Arena.

Tussen 22.05 en 22.30 zijn er wederom reportages over de voorbereidingen en zal er aandacht zijn voor de manier waarop men in Argentinië naar het huwelijk toeleeft.

Zaterdag

Van 8.10 tot 10.00 uur zijn er voorbeschouwingen met onder meer premier Kok.

En dan gaat het echt beginnen. Van 10.00 tot 13.55 doet de NOS rechtstreeks verslag van het burgerlijk huwelijk in de Beurs van Berlage, het kerkelijk huwelijk in de Nieuwe Kerk, de rijtoer en de balkonscène.

Aansluitend (van 14.10 - 15.55) zijn er reportages over de feestelijkheden in Amsterdam en elders in het land.

's Avonds (20.30 - 22-30) is er een samenvatting van dag.Wie er dan nog niet genoeg van heeft gekregen, kan van 00.10 - tot 03.10 kijken naar een herhaling van het huwelijk, de rijtoer en de balkonscène.

Uiteraad zullen ook de Nederlandse commerciële zenders uitgebreid stilstaan bij het huwelijk. De beelden van de officiële gebeurtenissen zullen ze betrekken van de NOS, maar deze zullen uiteraard aangevuld worden met eigen reportages.

Buitenlandse zenders

Ook in Duitsland is er veel belangstelling voor het huwelijk. Onder het motto 'Die Schöne und der Prinz - Traumhochzeit in den Niederlanden' besteed Duitsland 1 vanaf 08.45 uur aandacht aan het koninklijk huwelijk.

Onze zuiderburen kunnen van 10.00 tot 13.00 de feestelijkheden volgen op tv1. Het commentaar wordt gegeven door Jan Becaus en Jan Van den Berghe.

Nederlanders in den vreemde kunnen de festiviteiten live volgen via de Wereldomroep. Daarnaast is het huwelijk ook via internet te zien. Enkele dagen voor het huwelijk opent de NOS namelijk een speciale huwelijkssite.