DEN HAAG - Koningin Beatrix is getuige van Máxima Zorreguieta bij het burgerlijk huwelijk van de Argentijnse met prins Willem-Alexander. Máxima heeft de vorstin gevraagd "uit waardering voor de wijze waarop zij Máxima vanaf het begin van haar relatie met prins Willem-Alexander en tijdens haar kennismaking met Nederland tot steun is geweest".

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag meegedeeld. De tweede getuige bij het burgerlijk huwelijk is Máxima's peettante, een zus van haar moeder, Marcela Cerruti. Máxima's broer Martín is de derde getuige.

Voor de kerkelijke inzegening heeft Máxima twee vriendinnen gevraagd, Samantha Deane en Florencia Di Cocco, aldus de RVD. Máxima kent de twee al van de kleuterschool.

Getuigen

Willem-Alexander heeft in de Beurs van Berlage als getuigen zijn broer prins Constantijn, zijn vriend Marc ter Haar en familievriend en commissaris van de koningin in Brabant Frank Houben. Getuigen bij de kerkelijke inzegening zijn zijn vrienden Tijo baron Collot d' Escury en jonkheer Frans de Beaufort.

Er zijn vier bruidsmeisjes: Máxima's zusje Inés, haar vriendin Valeria Delger, en Juliana Guillermo en Theresa Baronin von der Recke, nichtjes van de prins. En daarnaast zijn er zes bruidskinderen.