AMSTERDAM - In een open brief roept de organisatie Culture Jam Máxima op af te zien van het huwelijk met Willem-Alexander. In de brief die sinds donderdag op het internet rouleert als kettingbrief, waarschuwt de organisatie Máxima voor een leven in een gouden kooi: "Trouw niet! Vergeet dat feestje en doe iets zinvols met je leven!"

Culture Jam

Onder motto 'Maxima; Doe het Niet! Remember Diana!' probeert de organisatie Máxima ervan te overtuigen dat ze beter niet kan trouwen. "Natuurlijk, als dochter van 'n Argentijnse "slager" lijkt 'n huwelijk met 'n prins een sprookje. Vergeet het maar! Je sluit jezelf levenslang op in een glazen kooi vanwaar je 'core business' linten knippen en dergelijke gaat worden (we citeren je aanstaande schoonvader)."

"Eigenlijk is dat hele koningshuis toch alleen maar een héél raar, feodaal instituut!Denk vóórdat het allemaal gaat mislopen nog eens aan Diana. Haar droom werd uiteindelijk ook 'n helse nachtmerrie: depressies, koopziekte, eetstoornissen, het paleis uitgevlucht en korte tijd later dodelijk verongelukt! Dat wensen we niemand toe."