DEN HAAG - De opvattingen van prins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima over het regime van president Videla zijn boven alle twijfel verheven. Premier Kok heeft dit geantwoord op vragen van het SP-Kamerlid Kant. Volgens haar keurde het stel het regime wel degelijk af tijdens het tv-vraaggesprek dat de NOS vorige week uitzond.

Er ontstond na afloop enige commotie doordat de prins Jorge Zorreguieta leek te geloven toen die hem vertelde dat hij drie mensen had zien verdwijnen en ook alle drie had zien terugkeren. Dat zou Zorreguieta zand in de ogen hebben gestrooid, zo leek uit de woorden van de prins op te maken.

Ook was er rumoer omdat de prins, zijn verloofde bijvallend, het rapport dat de regering professor Baud had laten opstellen een 'mening' noemde, hetgeen hij volgens sommigen staatsrechtelijk gezien beter niet had kunnen doen.

Premier Kok staat op het standpunt dat de prins het onderzoek niet onderuit heeft willen halen: "De Prins van Oranje heeft met zijn woorden in het televisiegesprek, waarnaar in de vragen wordt verwezen, de waarde van het onderzoek van professor Baud op geen enkele wijze willen relativeren."

/HUWELIJKPvdA en SP stellen kamervragen over pater Braun