AMSTERDAM - Bij een huwelijk hoort een vrijgezellenavond. En dus heeft de Willem-Alexander Fanclub (WAF) de avond voor het huwelijk uitgeroepen tot de Nationale Vrijgezellenavond van Willem-Alexander.

Voor de organisatie van de vrijgezellenavond is het Nationale Vrijgezellenavond-comité (NVA) opgericht. Dit comité wil van de vrijgezellenavond een groots volksfeest voor alle Nederlanders maken.

Het comité roept derhalve alle Nederlanders op om op 1 februari de kroeg in te gaan om het huwelijk van de kroonprins te vieren.

Mocht een feestvierder tijdens de vrijgezellenavond een potentiële huwelijkspartner spotten, dan is er het hartendievenspel. Vanaf half januari zijn er namelijk in de rekken met Boomerang-kaarten speciale kaarten van de vrijgezellenavond te vinden (met een afbeelding van cartoon-held Heinz). Vraag je harteklop om zijn/haar adres en stuur de kaart twee weken later als valentijnskaart.

Mocht de avond erg goed bevallen zijn, dan vraagt het comité als dank een vrijwillige bijdrage op giro 5855 ten name van Het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten in Bunnik, onder vermelding van: 'Nationale Vrijgezellenavond.'