AMSTERDAM - Wat gebeurt wanneer en wie is erbij aanwezig? De belangrijkste gebeurtenissen uit het koninklijke draaiboek op een rijtje.

Donderdag 31 januari

In het Paleis op de Dam is vanaf 18.30 uur een diner en een feest voor genodigden.

Vrijdag 1 februari

Het Koninklijk Concertgebouworkest biedt een lunchconcert voor genodigden aan in het Concertgebouw in Amsterdam, dat zal duren van 12.00 tot 15.00 uur.

's Avonds is er in de Amsterdam Arena een Nationale Feestavond van het Nationaal Oranje Comité en de Gemeente Amsterdam, waarbij het paar aanwezig zal zijn. Aanvang: 19.45 uur.

Zaterdag 2 februari

.15 In de Beurs van Berlage wordt het burgerlijk huwelijk tussen Máxima en Willem-Alexander voltrokken door burgemeester Job Cohen. Tijdens de plechtigheid zullen naast familieleden en vrienden van het bruidspaar, autoriteiten en genodigden uit de koninkrijksdelen, de provincies en de gemeente Amsterdam aanwezig zijn.

.30 De kerkelijke inzegening in de Nieuwe Kerk vind plaats in aanwezigheid van familie, vrienden, koninklijke gasten en andere autoriteiten. Ds. C.A. ter Linden, emeritus-predikant van de Kloosterkerkgemeente in Den Haag is de voorganger bij de kerkelijke inzegening. Nadat het bruidspaar ten overstaan van dominee Ter Linden de trouwbeloften heeft uitgesproken, zal het huwelijk door hem worden bevestigd en ingezegend.

Muzikale bijdragen zullen worden geleverd door organist Bernard Winsemius, sopraan Miranda van Kralingen en Het Nederlands Kamerkoor samen met het Concertgebouw Kamerorkest onder leiding van Ed Spanjaard.

.00 Na de kerkelijke inzegening maakt het kersverse bruidspaar een rijtoer in de Gouden Koets van een half uur door de stad. Vanaf de Nieuwe Kerk rijden bruid en bruidegom via de Nieuwezijds Voorburgwal, Spui, Singel, Muntplein en Rokin naar het Koninklijk Paleis op de Dam.

.30 Tot slot zal het paar verschijnen op het balkon van het Koninklijk Paleis.