AMSTERDAM - Staat het huwelijk van Maxima met Willem-Alexander in de sterren geschreven? Volgens de astrologen wel en de vooruitzichten zijn goed. Lees hier hun karaktertypen volgens de Chinese en Westerse astrologie en hoe ze samengaan.

Máxima

Máxima Zorreguieta is op 17 mei 1971 geboren. Dit betekent dat zij van sterrenbeeld Stier is en volgens de Chinese astrologie geboren in het jaar van het Varken. Als verliefd Varken zal zij zeer romantisch zijn en de neiging hebben emotioneel afhankelijk te worden van Willem-Alexander. Ze is geen grote prater, maar gaat meer uit van daden en elkaar zonder woorden begrijpen.

Een Varken is een vredesstichter en gelooft in gerechtigheid. Máxima houdt waarschijnlijk van gezelschap en groepsactiviteiten en zet zich in voor humanitaire doelen. Haar type heeft gevoel voor humor en is onzelfzuchtig.

Stieren zijn van nature sensueel en liefhebbend, maar kunnen ook bezitterig zijn. Aan de andere kant zijn ze meestal begrijpend, geestdriftig, aardig, sympathiek en waarheidsgetrouw.

Willem-Alexander

Prins Willem-Alexander werd op 27 april 1967 geboren en is daarom ook een Stier, maar dan in het jaar van de Geit.Stieren zijn trouw, zorgend en geduldig. Een Stier-Geit heeft iemand naast zich nodig die hem stimuleert en steunt, anders wordt 'ie een beetje lui. Dit type houdt ervan flink verwend te worden, hij is huiselijk en gesteld op harmonie. Wanneer de Stier-Geit eenmaal een gezin heeft gesticht zal hij er helemaal voor gaan en is geen moeite hem te veel.

Willem-Alexander houdt waarschijnlijk niet van roosters en routines. Hij is rustig maar hartstochtelijk en een beetje ongewoon; hij heeft de neiging om op een onconventionele manier met zaken om te gaan. Dit type heeft veel overtuigingskracht en charme om de dingen naar zijn hand te zetten. Als hij zich emotioneel betrokken voelt bij iets of iemand, kan hij lang en onvermoeibaar doorwerken.

Máxima en Willem-Alexander samen

Sociaal gezien zitten Máxima en Willem-Alexander op dezelfde golflengte. Ze vinden het aangenaam om in elkaars gezelschap te zijn en hebben het goed met elkaar. Ze delen elkaars interesses en er is een sterke emotionele en intuïtieve band.

Het is een zeer stabiele relatie die lang kan duren. Echter, het kan wel een beetje saai worden tussen die twee, omdat ze allebei nogal rustig en knus-huiselijk zijn aangelegd. Maar hun koninklijk leven zal waarschijnlijk wel voor genoeg afleiding om te voorkomen dat ze als twee 'couchpotatoes' eindigen.

Daarbij zijn Stieren zeer lichamelijk aangelegd en houden van knuffelen. De seksuele aantrekkingskracht tussen beiden is sterk en ze zijn aards en direct in hun behoeften op dit gebied.

Bronnen:Catharina's WebAstrology onlineAstrology SourceAstrology.com