HILVERSUM - Prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta krijgen enkele maanden na hun trouwdag een handgeschreven huwelijksbijbel.

De christelijke Stichting Schreeuw om Leven zal daartoe aan ongeveer 2000 christenen uit het hele land vragen om in hun eigen handschrift een voorgeschreven gedeelte uit de bijbel op een oranje pagina te schrijven.

Als alle bladzijden zijn teruggestuurd, zal het geheel ingebonden worden aangeboden, het liefst aan het kersverse echtpaar zelf. Maar dat gebeurt volgens voorzitter L.P. Dorenbos zeker niet voor 2 februari, de trouwdag van Willem-Alexander en Máxima. Hij streeft ernaar de complete handgeschreven bijbel, van Genesis tot Openbaring, eind maart of eind april klaar te hebben.

Met het initiatief wil Schreeuw om Leven uiting geven aan de door de geschiedenis "beproefde innige verbondenheid" tussen het Nederlandse volk en het Huis van Oranje. "Door de eeuwen heen is de bijbel een inspiratiebron geweest voor ons volk en het vorstenhuis", aldus Dorenbos.

Het is overigens gebruikelijk dat een bruidspaar tijdens de kerkelijke inzegening van hun huwelijk ook een huwelijksbijbel ontvangen.