KABUL/MADRID - Afghaanse veiligheidstroepen hebben vrijdagavond in de hoofdstad Kabul zeven leden van het terreurnetwerk Al-Qaeda van Osama bin Laden opgepakt. Dit meldde de Afghaanse televisie zaterdag. In Sapnje zijn twee mannen opgepakt die er van verdacht worden deel uit te maken van de terreurbeweging.

Het is voor het eerst dat leden van Al-Qaeda in Kabul zijn gearresteerd. Of het gaat om 'gewone' leden of leiders van het netwerk is niet bekend.

Spanje

De Spaanse politie heeft zaterdag bij Barcelona twee mensen aangehouden die vermoedelijk lid zijn van het terroristennetwerk al-Qaeda van Osama bin Laden. Het gaat om een Tunesiër en een Algerijn, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken in Madrid.

De arrestaties werden uitgevoerd in opdracht van de Spaanse onderzoeksrechter Baltasar Garzon. Hij leidt het onderzoek naar activiteiten van islamitische extremisten in Spanje sinds de aanslagen in de VS op 11 september.

In november werden in Spanje acht mensen aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij de voorbereiding van de aanslagen, waardoor ongeveer 3000 mensen omkwamen.

/DOSSIERTerreur VS