MIAMI - Het ministerie van Justitie in de Amerikaanse staat Florida en de FBI onderzoeken een mogelijke moordaanslag op Jeb Bush, de broer van president George Bush. Terroristen zouden de gouverneur van Florida van het leven hebben willen beroven met een vrachtwagen vol explosieven. Dit maakten functionarissen van het minsterie van Justitie in Florida donderdagavond (plaatselijke tijd) bekend in het dagblad The Miami Herald.

Het plan was Jeb Bush in Tallahassee, de hoofdstad van Florida, te vermoorden. Hij zou daar donderdag terugkeren na een reis door verschillende andere Amerikaanse staten. Zeker vier mannen die mogelijk connecties onderhouden met het Midden-Oosten werden in verband met deze zaak gedurende een maand 24 uur per dag in de gaten gehouden, aldus een agent in The Miami Herald.

De informatie over de mogelijke moordaanslag komt van een tip van een gedetineerde informant. De man wist drie namen te noemen van mensen, die bij het ministerie van Justitie op een lijst van gezochte personen staan en gaf een beschrijving van de vrachtwagen waarmee de aanslag uitgevoerd zou worden. Een andere angent meldde echter dat het verhaal van de informant ongeloofwaardig is, omdat hij het op een akkoordje zou willen gooien met de aanklagers in een criminele zaak waarvoor hijzelf terecht staat.