LOS ANGELES - De kaping en crash van United Airlines-vlucht op 11 september staat centraal in een nog te maken televisiefilm. Dit meldt woensdag het vakblad de Hollywood Reporter.

Het gaat om het vliegtuig dat op 11 september in een open veld bij Pittsburgh neerstortte. De aanslag die met het vliegtuig vermoedelijk moest worden gepleegd, zou door de passagiers zijn verijdeld. Emmy-prijswinnaar Lawrence Schiller en de Amerikaanse zender CBS gaan de The Real Story of Flight 93 produceren.

De tv-film zal het drama niet vertellen vanuit het gezichtspunt van de passagiers, maar vanuit het gezichtspunt van de betrokken familieleden en de hulpverleners op de grond. Vlucht 93 had in totaal 45 mensen aan boord en was opgestegen in Newark en had de bestemming San Francisco.

Het vakblad meldt dat er meerdere films en televisieprojecten over de aanslagen op stapel staan. Een film zal gaan over de terroristische cel in Hamburg en de Egyptenaar Mohammed Atta, die in een van de vier gekaapte toestellen zat.