AMSTERDAM - Een huisarts uit Venlo die met een zwaailicht uitrukte, is zondagavond op de bon geslingerd tijdens een spoedrit naar een hartpatiënt, zo meldt de Telegraaf. Volgens de agenten reed de dokter diverse keren door rood. Lees verder >>Lees de reacties van de lezersGeef uw mening

Lekker hypocriet van de politie om de arts dan na het reanimeren alsnogte bekeuren. Als je dan zo rechtvaardig wil zijn, houd hem dan meteenstaande en geef hem dan een bon, maar ga niet hem eerst zijn werk latendoen en hem dan alsnog bekeuren!

Die arts redt eerst een leven en krijgt dan een boete omdat diezelfdearts op tijd wil komen om een leven te redden.

De nederlands wetgeving zit zo fucking krom in elkaar. Als je goed wildoen word je bestraft en alle mensen die doen wat God verboden heeft,lopen fluitend over straat zich nergens druk overmakend!

Jimmy Coutinho - 07.01.2002

Ongetwijfeld weer een geval van "Nederland op zijn smalst"?!

Adri - 07.01.2002

Ik vind het heel goed wat die dokter gedaan heeft met zijn zwaailamp, stel voor dat U het aan Uw hart heeft, dan bent U ook blij met een snelle dokter, en dat gevaar moeten we met een korreltje zout nemen, rijden die andere emergency-diensten beter, kom nou, ze zijn alleen jaloers, ze willen het alleenrecht.

AntoniavWK, Australië - 07.01.2002

Ik vindt het een zeer kwalijke zaak dat een dokter die een patient moet reanimeren op de bon geslingerd wordt.Ik vind dat een dokter in zo"n situatie ook ontheffing moet krijgen.

Peter - 07.01.2002

Fijn dat u degene niet was die om een dokter had geroepen. Hoe krom is het niet in ons land. Als de huisarts te langzaam was geweest, was hij aangesproken op zijn laksheid, als hij niet gekomen was, dan was het nalatigheid. Wanneer is het dan toch nog goed.

Als ik de familie van deze patient zou zijn, dan liet ik niet de huisarts voor deze bekeuringen opdraaien, maar zou de eventuele kosten voor rekening van de familie nemen. Zij wilden toch ook, dat de patienr gered zou worden. Dus leg voortaan de kosten bij de hulpvrager en niet bij de hulpverlener. Misschien een idee voor Den Haag?

Mieke - 07.01.2002

Zo zie je maar. De politie gaat echt volop achter de zware criminelen aan in het nieuwe jaar. In plaats van begeleiden wordt het voorleiden.

Ruud Pool - 07.01.2002

Absurd gewoon, dat een dokter op de bon wordt geslingerd omdat hij snel bijeen op sterven liggend iemand wil zijn om die te redden.

De politie, je vriend in bange tijden...jaja...

Moet je je dan maar netjes aan de regels houden en elk rood stoplichtaccepteren? Zodat die persoon het leven laat?

Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig!

CarelJan Kuiter - 07.01.2002

heeft de politie nu ECHT NIETS BETERS te doen??Artsen moeten toch levens redden en de ge-uniformde pet toch ook? Of willendie alleen nog maar geld zien tegenwoordig.

Verbaasde Henkie (-; - 07.01.2002

Raar bericht hoor. Begrijp ik het goed dat er huisartsen moeten zorgen op deze uren voor het redden van mensenlevens? In dat geval zullen ze zo snel mogelijk de bevoegdheid moeten krijgen om door rood te rijden enz.Vraag is dus of de huisarts de enige was die kon en moest uitrukken natuurlijk. Maar een levensbedreigende situatie belonen met een bekeuring, ook al is dit juridisch juist, getuigd van weinig inzicht en respect (een gemiddelde agent zal wel niet zo slim zijn). Bij mijn weten mogen ze bekeuringen uitschrijven en moeten ze niet, dus hadden ze deze arts wel mogen laten gaan.kortom: een schandalige vertoning.

Michiel Uitdehaag - 07.01.2002

En nu maar hopen dat de reanimatie succes had.

W. de Saint Aulaire - 07.01.2002

Ik vind dat de dokter gelijk heeft.

En als de politie eens meer op hun eigen rijgedrag ging letten. Want ook zij rijden onnodig door rood en te hard, maar wie kijkt daarna? Zij denken dat ze het alleenrecht bezitten.

En verder het zal hen maar overkomen dat zij een dokter nodig hebben in zo'n geval, dan laten ze het wel toe.Ik weet dat er regels moeten zijn maar soms kan het niet anders, en moeten we (dokters) die wel eens overtreden.

Joop - 07.01.2002

Ingezonden reacties geven uitsluitend de opvatting van de auteur weer.De redactie behoudt zich het recht om zonder verantwoording aan de auteur reacties te weigeren, te redigeren of in te korten.NU.nl plaatst zonder meer geen artikelen die als beledigend of discriminerend kunnen worden ervaren. Inzenders geven NU.nl toestemming tot vastlegging, verveelvoudiging en verspreiding vanhun bijdrage in gedrukte, elektronische en enige andere vorm, zoals via internet, databank,telecommunicatie, diskette en cd-rom.