AMSTERDAM - Het moet afgelopen zijn met Koninginnedag als zuipfestijn in Amsterdam. Het college van burgemeester en wethouders komt met een serie maatregelen die het ongebreidelde gebruik van alcohol bij grote evenementen in de hoofdstad moet inperken. Lees verder >>Lees de reacties van de lezersGeef uw mening

Helaas, de geest van Calvijn waart nog steeds rond in het hollandse.Gelukkig, het 'Bourgondische' zuiden heeft ondanks de vrije verkrijgbaarheidvan alcoholica geen zuipfestijnen die dit soort overlast veroorzaken.(Nee, carnaval is geen zuipfestijn. Dat maken de Hollanders ervan)

Kijk naar Scandinavië: Heel dure alcoholische drank, maar ook een overdaadaan alcoholmisbruikKijk dan naar wijnland Frankrijk: 1 liter wijn voor een gulden, maarnauwelijks alcoholisme. Gek hè?

Drugs willen ze in Nederland 'legaliseren' om overlast juist tegen te gaan,maar alcohol aan banden leggen om datzelfde doel te bereiken. Snapt U hetnog?

Henk - 19.12.2001

Is het misschien niet verstandiger om op die dagen eens wat meer agenten in te zetten op de vele onveilige stations in Amsterdam, dan dit soort onzinnige acties te bedenken.Want als deze maatregel wordt ingevoerd moet dit natuurlijk weer worden gecontroleerd wat weer ten koste gaat van de veiligheid op straat/station, maar ja het is makkelijker om een bekeuring uit te delen wegens "te veel alcohol in je bezit" dan een groep criminelen aan te pakken want die doen wat terug. Kortom "loont misdaad misschien toch?"

Jan Eggermont - 19.12.2001

Dit vind ik dus echt zwaar belachelijk! Zo worden de mensen nog meergeleefd dat ze nu al worden... Wanneer houdt het eens op? Nog even en zebepalen welk toiletpapier waar mag hangen... Zucht!

M. Koenes - 19.12.2001

Goh, gaat Nederland een gevangenis worden?

Albertino - 19.12.2001

Amsterdamse Koninginnedag geen zuipfestijn meer... Prima! Laat dat zooitje boeren hun eigen dorp maar onderkotsen. Wij zitten niet op ze te wachten.

Paul - 19.12.2001

Weer een typische 'end of pipe solution' waarbij het publiek weer deverliezer is terwijl er geen overheidsinstantie is die het probleem bijzichzelf zoekt 'politie/NS/'. Wat maakt het uit, als iedereen dronken is ofniet dronken is, als er geen treinen rijden en de politie slaat er op losdan wordt toch iedereen kwaad. Leuk vooruitzicht trouwens, koninginnedag met een glaasje ranja.

Sander - 19.12.2001

Het moet kapot he? onze koninginnendag, het is jaren zo vreselijk leuk geweest met de vrijmarkt al beginnend de nacht ervoor.

Elk jaar word er weer iets afgeschaft, net zo lang tot er niets meer van over is.

Als rasechte Amsterdamse ben ik sterk aan het overwegen om volgend jaar maar naar Utrecht te gaan, daar schijnt het wel allemaal te kunnen.

Enne...NS... Bedankt! Volgens mij was dat de aanleiding als die hun zaakjes goed hadden geregeld hadden er ook geen rellen uitgebroken.

Ingrid - 19.12.2001

Toch alleen maar goed dat er minder wordt gezopen? Minder gemolesteerde treinconducteurs, minder knokpartijen, minder kotsen en voor sommigen, minder plezier.

Bart - 19.12.2001

Ongeloofwaardig ongelooflijk. En dat driemaal, met een hoera'tje voor de NS.Ik was één der gelukzaligen die aan het einde van een overigens geweldigedag nog terug naar huis wilde maar door een ME'er met knuppel werd begroet.Je bent in Nederland blijkbaar een crimineel als je de trein wilt nemen, endat roept meer agressie op dan tien kratten bier goed kunnen maken. Hetenige dat deugd deed, was de ME'er die zelf zeker even opgefokt was alshonderd feestgangers voor hem, dat hij zijn vrije avond moest opofferenomdat de NS volgens hem de zaakjes niet op orde had.

De hier verzonnen 'oplossing' doet ernstig vermoeden dat de beleidsmakers ende NS directie zelf onder het genot van de nodige liters alcoholischeversnaperingen en een snuifje van het een of ander dit fiasco geëvalueerdhebben. De uitkomst zou dan eigenlijk ook niet mogen verbazen. Wat eenlulkoek!

Emile - 19.12.2001

Ingezonden reacties geven uitsluitend de opvatting van de auteur weer.De redactie behoudt zich het recht om zonder verantwoording aan de auteur reacties te weigeren, te redigeren of in te korten.NU.nl plaatst zonder meer geen artikelen die als beledigend of discriminerend kunnen worden ervaren. Inzenders geven NU.nl toestemming tot vastlegging, verveelvoudiging en verspreiding vanhun bijdrage in gedrukte, elektronische en enige andere vorm, zoals via internet, databank,telecommunicatie, diskette en cd-rom.