KANDAHAR - Bij een explosie op de luchthaven bij Kandahar in het zuiden van Afghanistan zijn zondag enkele Amerikaanse mariniers gewond geraakt. Dit heeft de Amerikaanse televisiezender CNN zondag bericht.

De ontploffing vond plaats terwijl de militairen bezig waren explosieven op te ruimen rond het vliegveld. Volgens CNN is het hele gebied rond de luchthaven vergeven van de explosieven, een deel nog afkomstig uit de tijd van de Sovjetbezetting in de jaren tachtig. Een ander deel is achtergelaten door de terugtrekkende Taliban. Ook zouden er nog niet ontplofte Amerikaanse bommen kunnen liggen.

Volgens de eerste berichten gaat het om twee of drie militairen. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn. Een van de slachtoffers werd op een brancard in een helikopter gebracht. De gewonden zijn vervoerd naar de militaire basis Rhino, ten zuiden van Kandahar waar een veldhospitaal is ingericht.

De VS willen de luchthaven bij Kandahar gebruiken ter vervanging van het kleine vliegveld in de woestijn dat werd veroverd toen de Taliban de luchthaven van Kandahar nog in handen hadden