TORA BORA/ISLAMABAD - De al-Qaeda-strijders die zich in de bergen bij Tora Bora hebben verschanst, onderhandelen met de anti-Talibancoalitie over hun overgave, nadat een ultimatum is verstreken. Dit meldt het Afghaanse persbureau AIP.

De Bin-Ladenaanhangers zouden voorwaarden verbinden aan hun capitulatie. Zo willen zij zich alleen aan VN-vertegenwoordigers overgeven. Ook willen buitenlandse strijders dat diplomatieke vertegenwoordigers van hun landen van herkomst aanwezig zijn bij de overgave.

De anti-Talibancoalitie had al-Qaeda in Tora Bora een ultimatum gesteld: zij moesten zich voor 4.30 uur (Nederlandse tijd) overgeven; anders zouden zij worden vernietigd. De aanhangers van Osama bin Laden hebben echter geen gehoor gegeven aan dat ultimatum, zo liet een woordvoerder van de anti-Talibancoalitie weten.

Nadat Amerikaanse vliegtuigen een tijdlang slechts over het gebied hadden gecirkeld, zijn woensdagochtend de bombardementen met B-52-toestellen hervat, zo meldt een journalist van het Franse persbureau AFP ter plaatse.