Twitter rolt het vernieuwde ontwerp van zijn website vanaf maandag uit onder alle gebruikers. Dat heeft het Amerikaanse sociale medium bekendgemaakt op zijn blog.

Het vernieuwde ontwerp, waarmee de website meer gaat lijken op de Twitter-apps, werd al maandenlang bij een aantal gebruikers getest. De komende maanden wordt het herontwerp beschikbaar voor alle gebruikers van de Twitter-website.

In het vernieuwde ontwerp zijn verschillende functies verplaatst. Zo bevindt het tabblad met navigatieknoppen, zoals 'Startpagina', 'Verkennen' en 'Meldingen', zich links. Voorheen was daar profielinformatie van de gebruiker te vinden. Daaronder stond de lijst met trends.

Dit tabblad, dat gebruikers aan hun locatie kunnen aanpassen, bevindt zich nu aan de rechterkant van het scherm. Daaronder staat het blok waarin Twitter suggesties voor te volgen accounts geeft.

De tijdlijn bevindt zich net zoals voorheen in het midden van de pagina. In het vernieuwde ontwerp is die, net zoals in de apps, voorzien van een icoontje in de vorm van een fonkeling. Daarmee kunnen gebruikers hun tijdlijn aanpassen van algoritmisch naar chronologisch.