Het Verenigd Koninkrijk doet onderzoek naar de populaire video-app TikTok, schrijft The Guardian. Daaruit moet blijken of de app persoonlijke gegevens van kinderen volgens de wet verwerkt.

Het onderzoek is in februari gestart, nadat TikTok in de Verenigde Staten voor 5,7 miljoen dollar (5 miljoen euro) schikte met de Federal Trade Commission (FTC). De app verzamelde volgens de toezichthouder zonder toestemming gegevens van kinderen.

Elizabeth Denham van de Britse privacywaakhond ICO zei dinsdag tegen een parlementscommissie dat TikTok mogelijk de privacywet overtreedt, vanwege de manier waarop het informatie van kinderen verwerkt.

Ook het open berichtensysteem zou voor bedenkingen zorgen. Dit zorgt ervoor dat volwassenen gemakkelijk contact op kunnen nemen met kinderen. Eerder schreef Buzzfeed News al dat de app een probleem had met seksueel wangedrag door voornamelijk oudere mannen.

In een verklaring laat TikTok weten samen te werken met de ICO. Het bedrijf zegt relevante informatie te willen aanleveren voor het onderzoek. "Het is voor TikTok heel belangrijk aan de regels rond gegevensbescherming te voldoen."