De muziekdienst Apple Music heeft inmiddels 60 miljoen maandelijkse gebruikers. Dat meldde Apple-topman Eddy Cue aan de Franse website Numerama.

Cue noemt Apple Music onder Apple-gebruikers "de nummer één streamingdienst". Vorig jaar in mei had de dienst nog 50 miljoen abonnees. Het is niet bekend hoeveel van de 60 miljoen mensen een betaald abonnement hebben op Apples streamingdienst.

Concurrent Spotify maakte in april bekend 100 miljoen betalende abonnees te hebben. In totaal heeft Spotify, met gratis gebruikers meegeteld, 217 miljoen gebruikers.

Apple Music is als aparte app beschikbaar op iOS en Android, maar maakt op de Mac onderdeel uit van iTunes. In het najaar komt een nieuwe versie van besturingssysteem macOS beschikbaar. Dan zal iTunes stoppen en is Apple Music ook als losse app te gebruiken op de Mac.

Apple Music is de eerste drie maanden gratis te gebruiken, daarna kost de dienst 9,99 euro per maand. Een gezin van maximaal zes personen betaalt 14,99 euro per maand. De dienst bestaat sinds 2015.