De Amerikaanse plaatjeswebsite Imgur komt met een optie waarbij gebruikers een betaald abonnement kunnen afsluiten voor extra mogelijkheden. Het abonnement moet Imgur helpen extra inkomsten te genereren, maakt het bedrijf bekend op zijn website.

Volgens nieuwssite TechCrunch gaat Imgur gebruikmaken van de technologie van Coil. De software van dit bedrijf stelt Imgur in staat om het abonnementsgeld van gebruikers die afbeeldingen bekijken te verdelen onder makers van plaatjes.

De gratis versie van Imgur blijft bestaan, verzekert het bedrijf. Dat betekent dat de huidige functies van de plaatjesdeelwebsite niet exclusief beschikbaar worden voor betalende leden.

Imgur maakte de plannen voor een betaald abonnement bekend na een investering van 20 miljoen dollar (zo'n 17,6 miljoen euro). Bij een eerdere investeringsronde in 2014 haalde Imgur al een bedrag van 40 miljoen dollar op.

Het bedrijf werd in 2009 opgericht als een manier om makkelijk afbeeldingen op het sociale medium Reddit te delen. Inmiddels is Imgur uitgegroeid tot een platform met ruim 300 miljoen actieve gebruikers.