WhatsApp test een optie waarbij gebruikers hun gedeelde afbeelding in de verhaalfunctie Status kunnen delen in andere apps, zoals Facebook, Instagram, Gmail of Google Foto's. De optie is onderdeel van de bètaversie van de chatapp, meldt The Verge.

Met WhatsApp Status kunnen gebruikers een afbeelding delen met hun contactpersonen, waarna die na 24 uur verdwijnt.

De optie om de status te delen op Facebook betekent dat dezelfde inhoud verschijnt als Verhaal, een vergelijkbare optie op Facebook. Een woordvoerder van WhatsApp zegt tegen The Verge dat Facebook, dat eigenaar is van de berichtendienst, door het delen geen automatische koppeling maakt tussen het Facebook-, WhatsApp- of Instagram-account van de gebruiker.

Hoewel WhatsApp de intentie heeft om data te delen met Facebook, wordt informatie van Europese accounts op dit moment niet voor commerciële doeleinden door Facebook gebruikt.

In 2020 krijgt WhatsApp Status advertenties, waarmee moederbedrijf Facebook hoopt direct geld te kunnen gaan verdienen aan zijn gebruikers. Bovendien heeft Facebook plannen om de berichtendiensten van zijn gelijknamige sociale medium, WhatsApp en Instagram met elkaar te integreren.