YouTube biedt gebruikers voortaan de mogelijkheid om specifieke kanalen niet langer weer te geven in de lijst van videosuggesties. Dat maakt het bedrijf woensdag bekend op zijn blog.

Gebruikers die een YouTube-video bekijken, zien daarbij ook videosuggesties, onder de noemer Volgende. Daarin zijn video's te zien die door het algoritme van het platform zijn geselecteerd en worden aangereikt aan kijkers.

Video's van kanalen waarin een gebruiker niet geïnteresseerd is, kunnen met de nieuwe optie permanent uit de lijst van aanbevelingen verwijderd worden. Gebruikers kunnen een kanaal verwijderen via de knop met de drie puntjes naast een video.

De kanalen zijn vervolgens nog wel te vinden als gebruikers er via de zoekbalk naar zoeken, bij het abonneren en in het Trending-tabblad.

De mogelijkheid om een kanaal in de aanbevelingslijst te blokkeren, wordt de komende dagen uitgerold in de YouTube-app op zowel Android als iOS. Later komt de optie ook naar de desktopversie van YouTube.

Daarnaast gaat YouTube meer informatie geven over waarom een bepaalde video wordt aanbevolen als de gebruiker dat kanaal niet eerder bekeken heeft. In een balk onder de video maakt YouTube duidelijk dat het filmpje wordt aanbevolen omdat een andere YouTube-gebruiker, die geïnteresseerd is in vergelijkbare video's, de aanbevolen video reeds bekeken heeft.