De hond van een Amerikaans koppel was meer dan een dag vermist, nadat hij via de hondenuitlaat-app Wag! was opgehaald en niet werd teruggebracht. Nu viervoeter Benny weer veilig thuis is, klagen de baasjes de app aan.

Een hondenuitlater die via Wag! wordt geboekt, haalt de hond bij het huis van de hondeneigenaar op door de huissleutels uit een kluisje bij de voordeur te halen met een speciaal verkregen code.

In het geval van hond Benny werd de code door een Wag!-hondenuitlater doorgegeven aan iemand die de hond wilde stelen. De hondendief zou van plan geweest zijn om Benny als cadeau weg te geven. Dat vertelt het koppel aan BuzzFeed News.

Na een dag zoeken door de baasjes en de politie, werd Benny door de agenten veilig en gezond gevonden in het huis van de verdachte. Die werd vervolgens gearresteerd.

Baasjes Benny teleurgesteld in app

De baasjes van Benny willen het bedrijf aansprakelijk stellen voor de vermissing. Volgens hen moeten er dringend veranderingen doorgevoerd worden in de app, zodat honden niet meer zomaar meegenomen kunnen worden.

Daarom roepen ze andere hondenbezitters via een campagne op sociale media op om Wag! niet meer te gebruiken zolang er niets verandert in de app.

Daarnaast zijn Benny's baasjes teleurgesteld omdat de werknemers van Wag! niet hebben geholpen met het vinden van Benny en konden ze slecht contact krijgen met medewerkers van de app.

Als reactie op het voorval is Wag! van plan om het codesysteem van de kluisjes aan te passen. Door een wijziging in het algoritme willen ze voorkomen dat codes doorgegeven kunnen worden.

Uitlaters gescreend op betrouwbaarheid

Wag! is een Amerikaanse app die hondenbezitters en -uitlaters met elkaar verbindt. Elke wandelaar wordt bij aanmelding gescreend op betrouwbaarheid. Zo moet je er als hondenbezitter zeker van kunnen zijn dat niemand met een strafblad je huis binnenkomt.

Daarnaast kun je de uitlater na een wandeling een beoordeling geven en eerdere beoordelingen inzien.

Via de app is live te volgen welke route je hond aflegt. Na de wandeling ontvang je een verslag van de duur van de wandeling, het gedrag van je viervoeter en de hoeveelheid sanitaire stops.

Wag! is nog niet verkrijgbaar in Nederland.