Epic Games, het bedrijf dat het populaire schietspel Fortnite ontwikkelt, heeft Houseparty overgenomen. Met deze app kan een groep mensen met elkaar videobellen.

Houseparty heeft de overname woensdag bekendgemaakt in een blogbericht. Epic-directeur Tim Sweeney zegt dat het bedrijf met de overname "nog meer leuke, gedeelde ervaringen kan aanbieden dan we tot nu toe konden".

Voorlopig verandert er niets voor de app zelf, schrijft Sweeney. "Je kunt Houseparty blijven gebruiken zoals je gewend bent. Je account blijft gescheiden van je Epic Games-account en data wordt niet tussen de twee gedeeld."

Het is niet bekend wat voor veranderingen de overname in de toekomst teweegbrengt. Ook is onduidelijk wat Epic Games voor de overname heeft betaald.

Houseparty werd in 2015 opgericht. De app is gemaakt door ontwikkelaars van Meerkat, de livestreamapp die inmiddels niet meer bestaat. Houseparty was met name eind 2015 en begin 2016 een heel populaire app onder tieners.

De app stelt gebruikers in staat om met maximaal acht mensen tegelijk een groepsgesprek te starten. Ook kunnen vrienden met elkaar chatten.