Google heeft 46 apps van app-ontwikkelaar DO Global uit de Play Store gehaald. Dat meldt BuzzFeed News. De ontwikkelaar kwam eerder in opspraak vanwege verschillende malafide apps in de Play Store.

Eerder bleek dat zes apps van de ontwikkelaar stiekem op advertenties klikten na installatie. Google haalde daarop zes apps offline. Nu heeft Google besloten om alle apps offline te halen van de ontwikkelaar.

In totaal hadden de 46 apps van DO Global meer dan 600 miljoen installaties. Het is niet bekend of al deze apps ook frauduleus waren.

Google heeft geen reden op gegeven waarom DO Global geen apps meer in de Play Store mag verkopen. DO Global heeft nog niet gereageerd op het verdwijnen van zijn apps uit de Play Store.

Steeds vaker problemen met apps

Het gebeurt steeds vaker dat er frauduleuze apps in de Play Store verschijnen. Deze apps doen zich voor als een legitieme app om bijvoorbeeld selfies te maken. Op de achtergrond sturen deze apps vervolgens allerlei gegevens door of klikken ze op advertenties.

Niet alleen Android is doelwit, ook voor iOS worden dergelijke apps ontwikkeld. Wel heeft Apple een strenger beleid voor het toelaten van apps, waardoor er minder snel gegevens weggesluisd kunnen worden.