Apple heeft een probleem waardoor gebruikers geen nieuwe apps konden downloaden inmiddels opgelost, schrijft TechCrunch donderdag. Ook apps updaten was op een aantal toestellen niet mogelijk.

Een fout in de App Store veroorzaakte het probleem. Gebruikers die geen nieuwe apps konden downloaden, kregen constant een venster te zien met de algemene voorwaarden. Dat venster bleef ook na het accepteren van de voorwaarden verschijnen.

Op Twitter klaagden gebruikers en probeerden ze hulp te vinden bij Apple Support. Het hulpaccount van Apple reageerde niet publiekelijk, maar vroeg klanten via een privébericht contact op te nemen.

Het is niet bekend hoeveel mensen last hadden van het probleem. Volgens bronnen van TechCrunch gaat het wereldwijd om een "klein percentage van de iOS-gebruikers". Niet alleen bètatesters hadden er last van, ook gebruikers van het algemeen beschikbare iOS 12.2 konden apps soms niet downloaden.

Gebruikers die met het probleem kampten, konden niets anders doen dan de melding wegklikken. Apple brengt een update uit die de problemen moet oplossen. Daar hoeven gebruikers zelf niets voor te doen.