Medewerkers van appmaker HQ Trivia zijn door CEO Rus Yusupov ontslagen, nadat ze het bedrijf hadden opgeroepen om de topman op straat te zetten, vertellen meerdere bronnen maandag aan TechCrunch.

Ongeveer de helft van alle medewerkers binnen HQ had een interne memo ondertekend, waarin ze pleitten voor het vertrek van Yusupov. De prominentste werknemers van de start-up stonden na het verzenden van dit bericht op straat.

De medewerkers schreven dat het bedrijf nog 6 miljoen dollar (omgerekend 5,3 miljoen euro) had, maar 1 miljoen dollar per dag kwijtraakt. Investeerders zouden weigeren om de huidige CEO meer geld te geven.

HQ Trivia is een quizapp die alleen op gezette momenten van de dag gespeeld kan worden. Alle gebruikers spelen tegen elkaar, totdat er een kleine groep overgebleven deelnemers een prijzenpot mag verdelen.

Geprezen HQ-presentator is vertrokken

Afgelopen week bleek dat HQ-presentator Scott Rogowsky vertrekt. Hij wilde de quiz alleen nog maar in weekenden presenteren, zodat hij doordeweeks mee kon doen aan een sportprogramma. De start-up achter de app ging daar niet mee akkoord.

Het bedrijf ziet al langer zijn gebruikersaantallen dalen. In december 2018 werd oprichter Colin Kroll dood in zijn appartement gevonden na een overdosis.