Google heeft aangekondigd dat gebruikers van Google Docs binnenkort direct bestanden van Microsoft Office kunnen bewerken. Bestanden hoeven niet meer geconverteerd te worden voordat er aanpassingen in gedaan kunnen worden.

Het was al mogelijk om bestanden te lezen vanuit Microsoft Office met Google Docs, maar voor het bewerken moesten de bestanden omgezet worden naar het formaat van Google Docs. Wanneer gebruikers een bestand weer naar een Microsoft Office-gebruiker wilden sturen, moest deze eerst weer opgeslagen worden in een geschikt formaat. Met deze wijziging hoeft dat niet meer.

Het gaat om bestanden van Word, Powerpoint en Excel. Eerst krijgen gebruikers van G Suite, de betaalde versie van Google Docs, de nieuwe functionaliteit. Binnenkort wordt het voor alle gebruikers mogelijk om direct Microsoft Office-bestanden aan te passen.

Vanuit Word ondersteunt Google Docs het bewerken van bestanden met het formaat .doc, .docx en .dot. Voor Excel worden bestanden van de formaten .xls, .xlsx, .xlsm en .xlt geaccepteerd. Uit Powerpoint kunnen bestanden van de formaten .ppt, .pptx, .pps en .pot bewerkt worden.