De fotobewerkingsapp VSCO heeft een rechtszaak aangespannen tegen concurrent PicsArt, schrijft TechCrunch. PicsArt zou negentien filters van VSCO hebben nagemaakt.

VSCO stelt dat de zaak draait om valse reclame en het overtreden van VSCO's regels. "VSCO investeert veel tijd en geld in het ontwikkelen van zijn presets, die het intellectueel eigendom van VSCO vertegenwoordigen."

PicsArt zou zijn filters in de app aanprijzen als "exclusief" en "alleen voor PicsArt Gold-gebruikers". Gebruikers moeten voor de filters betalen.

Volgens VSCO hebben tenminste zeventien werknemers van PicsArt een account bij VSCO aangemaakt om filters te kunnen onderzoeken en te kopiëren. Dat is tegen de regels, omdat gebruikers content van VSCO onder meer "niet mogen verkopen, verhuren, aanpassen en kopiëren".

'VSCO voelt zich bedreigd'

In een verklaring laat PicsArt weten zich niet in de beschuldiging te kunnen vinden. "VSCO is geen directe concurrent, maar het bedrijf voelt zich duidelijk bedreigd door PicsArt. Het is teleurstellend dat ze deze valse beschuldigingen tegen ons hebben geuit. PicsArt zal zich stevig verdedigen."

PicsArt heeft wereldwijd 130 miljoen maandelijks actieve gebruikers. De meeste gebruikers komen uit de Verenigde Staten, maar recent groeide de app het hardst in China, schrijft TechCrunch.