BitTorrent heeft woensdag een nieuwe app voor sociale media aangekondigd waarmee gebruikers kunnen livestreamen.

De app heet BitTorrent Live en wordt binnenkort als bètaversie uitgebracht. Met de app kunnen mensen beelden live uitzenden of livestreams van anderen bekijken. Kijkers kunnen chatten om in contact te komen met degene die uitzendt.

BitTorrent Live maakt aanvankelijk gebruik van standaard livestreamtechnologie, maar uiteindelijk moeten blockchaintechnologie en peer-to-peerverbindingen "de kern van BitTorrent Live" gaan vormen.

De livestreamapp zou zich willen onderscheiden met een focus op privacy voor gebruikers. Ook zou de app streamers een manier bieden om geld te verdienen met uitzendingen, al is nog niet duidelijk hoe dat werkt.

Het is niet bekend wanneer de nieuwe streamingapp officieel wordt uitgebracht. BitTorrent Live wordt volgens de makers "in fases" wereldwijd uitgerold.

Naam al eerder in gebruik

De naam BitTorrent Live dook in 2011 al op. Destijds betrof het een online tv-dienst, waarmee gebruikers via het internet naar televisiekanalen konden kijken. In 2017 werd de dienst gesloten.

Het bedrijf achter het downloadprotocol BitTorrent werd in 2018 overgenomen door de blockchainstart-up Tron, die een gedecentraliseerd internet wil bouwen. Eigenaar Justin Sun van dat bedrijf is inmiddels ook de directeur van BitTorrent. Hij zat eerder achter de cryptovaluta ripple.