De wereldwijde storing waar WhatsApp, Facebook en Instagram mee kampten is verholpen. Er komen nauwelijks meer meldingen binnen en het plaatsen van berichten via de socialemediadiensten lukt weer.

Woensdagmiddag kwamen op de storingenwebsite Allestoringen.nl duizenden klachten binnen van gebruikers die hinder ondervonden. Zij meldden voornamelijk problemen bij het laden van de diensten en bij het plaatsen van updates.

Het was niet precies duidelijk wat wel en niet werkte. Sommige gebruikers konden eerder geplaatste berichten wel zien, bij anderen werd het complete overzicht niet ververst. Ook meldden mensen dat ze geen privéberichten konden versturen of niet konden inloggen.

Wat de storing heeft veroorzaakt, is niet duidelijk. Facebook bevestigde de storing en werkte aan een oplossing. Instagram en WhatsApp zijn onderdelen van Facebook.

Op Allestoringen.nl waren ook kortdurende storingen bij andere diensten en bedrijven te zien, zoals ING, KPN, Netflix, Twitter en Fortnite. Het is niet duidelijk of die storingen iets met Facebook te maken hadden. De meeste van deze problemen zijn inmiddels opgelost.