De apps Facebook, WhatsApp en Instagram hebben last van een storing, waardoor gebruikers onder meer geen berichten kunnen delen.

Woensdagmiddag kwamen op storingenwebsite Allestoringen.nl duizenden klachten binnen van gebruikers die hinder ondervonden. Zij melden voornamelijk problemen met het laden van de diensten en bij het plaatsen van updates.

Het is niet duidelijk wat wel en niet werkt. Sommige gebruikers kunnen eerder geplaatste berichten wel zien, bij anderen wordt het complete overzicht niet ververst. Ook melden mensen dat ze geen privéberichten kunnen versturen of niet kunnen inloggen.

Wat de storing heeft veroorzaakt, is niet duidelijk. Ook is onbekend wat de omvang van de problemen is en hoelang die nog aanhouden. Facebook zegt van de storing op de hoogte te zijn en te werken aan een oplossing.

Op Allestoringen.nl waren ook kortdurende storingen bij andere diensten en bedrijven te zien, zoals ING, KPN, Netflix, Twitter en Fortnite. Het is niet duidelijk of die storingen iets met Facebook te maken hadden. De meeste van deze problemen zijn inmiddels opgelost.