Google gaat het makkelijker maken voor ontwikkelaars om geld te verdienen met advertenties in Android-spellen. Ontwikkelaars kunnen opbrengsten genereren door spelers extra's te geven als ze naar een advertentie kijken. Op die manier verdienen ze ook geld aan spelers die niet betalen voor een spel.

Deze manier van geld verdienen wordt al toegepast in games. Spelers krijgen tussen levels door advertenties te zien, die leiden tot inkomsten.

Op dit moment moeten spelmakers deze optie zelf in hun game bouwen, maar Google wil dit een stuk makkelijker maken via het Rewarded Products-systeem. Dit systeem beloont spelers met virtuele spullen na het bekijken van een advertentie.

Het idee hierachter is dat spelers die niet kunnen of willen betalen voor een game, door advertentie-inkomsten alsnog geld opleveren voor de ontwikkelaar. Het beloningssysteem moet het aantrekkelijker maken voor spelers om de advertenties te bekijken.

Google gaat deze manier van adverteren de komende tijd testen en nodigt ontwikkelaars uit om deel te nemen aan deze test. Als dit goed blijkt te werken, wil Google de optie aan meer ontwikkelaars aanbieden als verdienmodel voor hun games.