Twitter zou werken aan een fotobewerkingsfunctie die lijkt op die van Snapchat en de videoapp Periscope, genaamd News Camera. Dat zeggen Matt Navarra en Jane Manchun Wong op Twitter na een blik op code die daarop zou duiden.

Wong en Navarra lekten al eerder details over nieuwe socialemediafuncties die later bevestigd werden. Wong en Navarra zouden de nieuwe functie hebben ontdekt door respectievelijk de code van de Android- en iOS-app te onderzoeken.

News Camera zou de gebruiker tekst en locaties laten toevoegen aan een foto, video of livestream. De tekst kan onderaan de afbeelding over een gekleurd vlak geplaatst worden.

De nieuwe camerafunctie is in het getoonde voorbeeld te bereiken door links op de homepagina van de Twitter-app te swipen. Gemaakte foto's zouden Moments worden genoemd.

In de Verenigde Staten bestaat al een Moments-functie in Twitter, die de gebruiker in staat stelt om een reeks tweets en foto's aaneen te rijgen. Hoe de News Camera zich exact tot deze functie verhoudt, is nog onduidelijk.

Twitter test regelmatig nieuwe functies. Een test betekent niet altijd dat de functie daadwerkelijk gebruikt wordt.