Het aandeel van hun inkomsten dat ontwikkelaars betalen voor het verkopen van apps in de Play Store gaat niet veranderen. Het bedrijf blijft 30 procent inhouden op verkopen in de appwinkel voor Android.

Google-CEO Sundar Pichai zegt dat zijn bedrijf geen enkele intentie heeft om de 30 procent belasting op appverkopen via de Play Store te verlagen. Dit zei hij na de presentatie van de nieuwste kwartaalcijfers van Googles moederbedrijf Alphabet.

In augustus vorig jaar besloot spellenmaker Epic Games de game Fortnite buiten de Play Store om op Android uit te brengen.

Het bedrijf wil niet langer 30 procent afstaan aan Google. Volgens CEO Tim Sweeney van Epic Games staat de commissie "niet in verhouding met de kosten voor het ontwikkelen en uitbrengen van een game".

Net als Google, houdt Apple ook 30 procent in van verkopen via de App Store. Daar heeft Epic Games de app winkel niet kunnen omzeilen, omdat het op iOS zeer omslachtig is om apps van buiten de App Store te installeren.

Ontwikkelaars Google vrezen veiligheidsrisico's

Eerder reageerden ontwikkelaars van Google al op de beslissing van Epic Games om Fortnite buiten de Play Store aan te bieden. Volgens hen brengt het een groot veiligheidsrisico met zich mee.

Gebruikers moeten namelijk accepteren dat er apps van derden op hun toestel geïnstalleerd mogen worden en hierdoor kan er makkelijker schadelijke software op Android-telefoons terechtkomen. Apps in de Play Store worden door Google gecontroleerd, apps van buiten de winkel niet.

Google zou 50 miljoen euro hebben misgelopen

Google zou 50 miljoen euro aan commissie zijn misgelopen door de actie van Epic Games. De ontwikkelaar heeft vorig jaar 2,6 miljard euro winst geboekt met Fortnite.

Hoewel Fortnite gratis op spelcomputers en smartphones gespeeld kan worden, verdient Epic Games aan de verkopen van cosmetische voorwerpen in de game. Ook voor zulke verkopen zou de Google-commissie van 30 procent gelden.