Warner Bros heeft de game Westworld Mobile uit de App Store en de Google Play Store gehaald. Dat gebeurde na een schikking in een rechtszaak tussen Warner Bros en ontwikkelaar Bethesda.

De app is sinds dinsdag niet meer in de appwinkels op Android en iOS te vinden, melden de makers van Westworld Mobile op Twitter. Zeven maanden geleden noemde Bethesda het spel een "schaamteloze rip-off" van diens app Fallout Shelter.

Westworld Mobile zal officieel op 16 april worden gesloten. Op die dag gaat het spel volledig offline. Nieuwe spelers kunnen de app niet meer downloaden, huidige bezitters kunnen nog drie maanden doorspelen. "Als je nog speelgeld hebt, vergeet dat dan niet op te maken voordat de servers sluiten", schrijven de makers.

Begin januari schikte Warner Bros met Bethesda in een rechtszaak over het spel. De bedrijven brachten naar buiten een "vriendschappelijke overeenkomst" te hebben bereikt. Oorspronkelijk wilde Bethesda al dat Warner Bros zou stoppen met de uitgave van het Westworld-spel.