Het aanbevelingsalgoritme van IGTV, de onlangs uitgebrachte videodienst van Instagram, suggereerde gebruikers seksueel getinte video's van minderjarigen te bekijken.

De video's waren meer dan een miljoen keer bekeken voordat Instagram ze offline haalde, blijkt uit onderzoek van Business Insider in het Verenigd Koninkrijk.

Twee van de video's zijn bij de politie aangegeven door een Britse non-profitorganisatie die zich inzet tegen kindermisbruik. De video's werden ook gerapporteerd bij Instagram, maar het sociale medium haalde ze pas offline toen Business Insider contact met het bedrijf opnam.

Hoewel de video's zijn verwijderd, zijn de accounts die de video's online hebben gezet niet aangepakt. Instagram zegt tegen Business Insider dat zijn zerotolerancebeleid voor kindermisbruik geldt voor de inhoud van video's, niet voor de accounts zelf.

Naast de seksueel getinte video's met minderjarigen, vond Business Insider nog meer schokkende video's. Instagram heeft zich verontschuldigd tegenover gebruikers die de video's hebben gezien.