Google heeft de functie Art Selfie wereldwijd beschikbaar gesteld. Selfies van gebruikers worden dan vergeleken met een grote database kunstwerken.

De functie Art Selfie is onderdeel van de app Google Arts & Culture voor Android en iOS.

Met Art Selfie kunnen gebruikers een selfie nemen die door de Google-algoritmes voor gezichtsherkenning wordt vergeleken met gezichten in duizenden kunstwerken. Art Selfie laat zien hoeveel procent het gezicht van de gebruiker overeenkomt met gezichten in verschillende kunstwerken.

Google stelde de functie in januari al beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en India. Sindsdien werden er al 78 miljoen Art Selfies gemaakt door gebruikers, stelt Google.

Art Selfie wordt ook onderdeel van Google Lens op Android. De functie wordt automatisch voorgesteld als gebruikers een foto van een kunstwerk maken om met Google Lens meer te weten te komen over dat werk.

De database van Google bestaat uit kunstwerken van ruim vijftienhonderd musea uit meer dan zeventig landen. Onder meer collecties van het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum maken deel uit van de database. De digitale collectie van het Rijksmuseum alleen al telt ruim 164.000 stukken.