WhatsApp gaat foto's en bewegende GIF-afbeeldingen voortaan in notificaties tonen. Tot nu toe toonde de app altijd notificaties met het bericht 'Foto'.

De functie wordt genoemd in de nieuwste update van WhatsApp voor iOS, maar werkt nog niet voor alle gebruikers. Vermoedelijk rolt WhatsApp de update langzaam uit.

WhatsApp-notificaties van afbeeldingen toonden tot nu toe altijd alleen een camera-emoji met daarnaast 'Foto'. Na het uitrollen van de update is in de notificatie voortaan een miniatuur van de ontvangen afbeelding te zien.

iPhone-gebruikers kunnen met 3D Touch hard op de notificatie drukken of naar links vegen en op 'Bekijk' drukken, om een ontvangen foto te bekijken zonder WhatsApp te openen.

Sommige Android-gebruikers zien ook al afbeeldingen in notificaties van foto's, hoewel WhatsApp de functie in updates voor Android nog niet nadrukkelijk genoemd heeft.

Waarschuwing voor onveilige sites

WhatsApp voegt daarnaast een extra beveiligingsmaatregel toe. Gedeelde links worden voortaan op veiligheid gescand. Als het gaat om een verdachte link die naar bijvoorbeeld een malafide site leidt, toont WhatsApp een duidelijke waarschuwing.

Boven een onbetrouwbare link staat voortaan een rood waarschuwingslabel. Als gebruikers op een onbetrouwbare link drukken, vraagt WhatsApp of zij zeker weten dat zij de pagina willen openen. WhatsApp stelt dat het links op de telefoon van de gebruiker zelf op betrouwbaarheid controleert, om zo de privacy van gebruikers te beschermen. Daarbij wordt onder meer gekeken naar het gebruik van bepaalde woorden of vreemde leestekens, de volledige werkwijze van WhatsApp is onbekend.