Google attendeert Android-gebruikers erop dat het spel Fortnite Battle Royale niet in de Google Play Store te vinden is.

"Fortnite Battle Royale van Epic Games, Inc is niet beschikbaar op Google Play", staat er zodra gebruikers de term Fortnite in de zoekbalk invoeren.

Epic Games, de maker van het populaire schietspel, heeft besloten de Android-versie van Fortnite niet via de officiële appwinkel van Google uit te brengen. Daardoor hoeft het bedrijf geen commissie af te staan aan Google, dat 30 procent van de inkomsten uit appaankopen via Google Play opeist.

Gebruikers die Fortnite op hun toestel willen installeren, moeten het zogenoemde apk-bestand voor het Android-besturingssysteem rechtstreeks van de website van Epic Games downloaden. 

Fortnite is wel beschikbaar voor het besturingssysteem iOS van Apple. Dit bedrijf maakt het voor gebruikers een stuk moeilijker om apps buiten de officiële App Store te downloaden.

Googles motivatie voor de melding in de Google Play Store is niet bekendgemaakt. NU.nl heeft het bedrijf om een reactie gevraagd.