Microsoft heeft een gratis versie van zijn zakelijke chatplatform Teams aangekondigd.

De gratis versie is vanaf donderdag te gebruiken, maakt het bedrijf donderdag bekend via een mededeling op zijn blog. Voorheen was voor het gebruik van Teams een betaald Office 365-abonnement vereist. Inmiddels volstaat een e-mailadres. 

De gratis versie is wat functionaliteiten betreft beperkter, onder meer vanwege een maximaal aantal van driehonderd gebruikers per groep. Microsoft biedt wel ondersteuning voor een onbeperkte hoeveelheid berichten.

Daarmee verschilt de gratis versie van Teams van die van concurrent Slack. In de gratis variant van Slack zijn alleen de laatste tienduizend berichten zichtbaar en doorzoekbaar.

Daarnaast biedt de gratis versie van Teams 10 gigabyte aan gezamenlijke opslagruimte en 2 GB individuele opslag per gebruiker. Ook kunnen gebruikers een onbeperkt aantal integraties van andere apps toevoegen, zoals Adobe, Evernote of Trello.

Microsoft maakte zijn Teams-platform vorig jaar wereldwijd beschikbaar als antwoord op de populaire zakelijke app Slack, die vanaf de lancering al een gratis versie heeft. 

In zowel Slack als Teams kunnen medewerkers van een bedrijf verschillende kanalen aanmaken waarin zij via chatberichten overleggen en bestanden uitwisselen.