Na klachten van een Amerikaanse senator heeft Tinder zijn beveiliging verbeterd. Buitenstaanders kunnen niet meer zien hoe de ene gebruiker de andere beoordeelt.

De Amerikaanse senator Ron Wyden had in februari geklaagd bij Tinder. Beveiligingsbedrijf Checkmarx ontdekte begin dit jaar dat Tinder foto's van gebruikers onversleuteld verstuurde.

Ook waren alle handelingen van gebruikers te volgen. De onderzoekers ontdekten dat elke handeling in de app een vaste datagrootte had. Iemand die op hetzelfde netwerk als een Tinder-gebruiker zat, kon op basis van die datagrootte ongemerkt meekijken met de keuzes die de gebruikers maakten.

Volgens de brief aan senator Wyden past Tinder sinds de ontdekking van Checkmarx versleuteling op foto's toe. Sinds 19 juni hebben alle data van keuzes die gebruikers in de app maken dezelfde datagrootte.

De spionagemethode van Checkmarkx werkt daarom niet meer. De lekken zaten in de Tinder-apps voor Android en iOS, en zijn voor beide platformen opgelost.

"We nemen de veiligheid en privacy van onze gebruikers serieus, en passen verschillende systemen toe om de integriteit van ons platform te beschermen, waaronder versleuteling", zegt Jared Sine, hoofdjurist van Tinder-eigenaar Match Group.