Snap, het bedrijf achter Snapchat, werkt aan een platform waarop gebruikers in de Snapchat-app games kunnen spelen.

Het bedrijf heeft daarvoor al afspraken gemaakt met één game-uitgever, schrijft nieuwssite The Information op basis van een anonieme ingewijde.

Snap zou de spelletjes niet zelf gaan maken, maar derde ontwikkelaars de mogelijkheid bieden om de games aan de app van Snapchat toe te voegen. Het sociale medium wil de games aanbieden in een soort appwinkel.

Volgens de techwebsite is het nog niet duidelijk hoe zwaar Snap inzet op het gamingplatform. Een bron van de nieuwssite suggereerde dat het bedrijf nog in een experimentele fase zit. The Information schrijft dat Snap ruim een jaar aan het platform werkt.

Door games aan te bieden, kan Snapchat nieuwe gebruikers aantrekken, bestaande gebruikers meer tijd in de app door laten brengen en zich meer onderscheiden van concurrent Instagram. Ook is het model een potentiële nieuwe inkomstenbron voor het bedrijf.

Volgens The Information brengt Snap zijn gamingplatform in het najaar uit. Een woordvoerder van Snap wilde tegenover de nieuwssite niet op het bericht reageren.