De lancering van video-app V2, de opvolger van de app Vine, is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De app zou deze zomer uitgebracht worden.

De voornaamste redenen voor het uitstel zijn onvoorziene opstapelende kosten, meldt initiatiefnemer Dom Hofmann op de website van V2. Hofmann stond ook aan de wieg van Vine.

Met Vine konden gebruikers video's van maximaal zes seconden maken en delen. Het bedrijf achter de app werd in 2012 overgenomen door Twitter. Het sociale medium kondigde in 2016 aan de stekker uit de dienst te trekken.

In december kondigde Twitter aan de app te hernoemen naar Vine Camera. Gebruikers kunnen daarmee wel korte video's maken, maar die niet delen. Daarmee ging de sociale functie van Vine verloren.

Vine-oprichter Hofmann kondigde in november 2017 aan op persoonlijke titel te werken aan een opvolger met de naam V2. "Ik heb de hoeveelheid enthousiasme en aandacht onderschat", verklaart hij nu. Daarnaast stelt hij te maken hebben met grote juridische kosten. Hij specificeerde dit detail niet.

"Om een lang verhaal kort te maken, het V2-project kan alleen slagen als een bedrijf met aanzienlijke investereringen van buitenaf", schrijft Hofmann. Bovendien werkt hij naast het V2-project ook aan een in nevelen gehuld bedrijf, Interspace.