Spotify heeft een vernieuwde mobiele app onthuld voor gratis gebruikers.

De app biedt een opnieuw ontworpen gebruikerservaring voor onbetaalde accounts. Zij krijgen voortaan toegang tot vijftien afspeellijsten waarvan ze alle muziek kunnen beluisteren.

De tracks in de vijftien afspeellijsten worden niet langer gehusseld. Een gratis gebruiker kan een specifiek nummer aantikken om af te spelen.

Het is mogelijk om buiten die vijftien afspeellijsten ook muziek te luisteren, maar dan zal de shufflemodus wel worden geactiveerd. Alleen betalende gebruikers mogen alle muziek afspelen zonder te husselen.

De app zal nieuwe gebruikers vragen wie hun favoriete artiesten zijn. Op basis daarvan worden de gratis afspeellijsten vervolgens gegenereerd.

Veertig uur

Spotify worstelt al langer met het aanbieden van een gratis abonnement. In 2011 perkte het bedrijf de functies voor onbetaalde accounts nog in, waardoor er slechts tien uur muziek beluisterd kon worden. Met de vernieuwde app mag veertig uur naar muziek worden geluisterd.

Onlangs bleek dat twee miljoen gebruikers de beperkingen van de gratis Spotify-versie wisten te omzeilen. De vernieuwde gratis app wordt geleidelijk uitgerold, in de vorm van een update van de mobiele applicatie.