De mobiele game Wordfeud wordt in 2018 nog maandelijks gespeeld door 1,6 miljoen Nederlanders. Omgerekend zou het gaan om een kleine 10 procent van alle Nederlanders.

Dat blijkt uit de meest recente gebruikerscijfers die de maker van Wordfeud met NU.nl heeft gedeeld.

Het zou gaan om spelers die de game minstens eens per maand opstarten. Kijk je naar spelers die wekelijks actief zijn, dan spelen er 1,2 miljoen Nederlanders. Dagelijks starten gemiddeld 900.000 Nederlanders het woordspel op.

Belangrijkste markt

"Nederland is onze belangrijkste markt", vertelt Wordfeud-ontwikkelaar Håkon Bertheussen. "Ongeveer de helft van onze spelers woont daar."

De mobiele game werd in 2011 een hype, toen Nederlanders het spel massaal installeerden. Sindsdien is het stil rond de game, maar het is al langer duidelijk dat het spel nog vaak wordt gespeeld. In 2016 bleek bijvoorbeeld uit onderzoek van Telecompaper dat 1,8 miljoen Nederlanders toen het spel nog op telefoons hadden staan.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!