Snapchat gaat gebruikers updates geven van gebeurtenissen op de Snap Kaart. De functie heet Map Explore en wordt vanaf donderdag uitgerold naar gebruikers van het sociale medium.

Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt, meldt techwebsite The Verge.

Gebruikers kunnen op de Snap Kaart onder meer berichten zien van vrienden die een locatie toevoegen aan berichten of van vrienden die zich in korte tijd over de Snap Kaart verplaatsen, bijvoorbeeld door een reis met het vliegtuig.

De updates verschijnen alleen als gebruikers hebben aangegeven hun locatie op de Snap Kaart te willen delen. De functie moet er volgens Snap, het bedrijf achter Snapchat, voor zorgen dat gebruikers meer inzicht krijgen in de activiteiten op de kaart.

Gebruikers kunnen de Snap Kaart bekijken door in de app een uitzoombeweging te maken door hun duim en wijsvinger naar elkaar toe te bewegen. De kaart is sinds februari ook beschikbaar op desktop, maar biedt daar alleen openbaar gedeelde berichten.

Map Explore wordt de komende weken uitgerold onder gebruikers. Wanneer de functie precies in Nederland beschikbaar wordt, is niet bekend.