Instagram gaat recentere berichten voorrang geven in de tijdlijn van gebruikers. De verandering moet ervoor zorgen dat nieuwere berichten vaker bovenaan verschijnen.

Dat bracht het sociale medium donderdag naar buiten.

Daarnaast laat Instagram de tijdlijn bij een aantal gebruikers ook niet meer automatisch verversen. In plaats daarvan test het bedrijf een knop waarmee gebruikers hun tijdlijn handmatig kunnen vernieuwen. Door op de knop te drukken, ververst de tijdlijn met nieuwe berichten en wordt de gebruiker naar het bericht dat bovenaan staat gebracht.

Hoeveel gebruikers onderdeel zijn van de testgroep en of de functie ook in Nederland wordt getest, is niet duidelijk. Instagram zegt de komende maanden meer nieuws naar buiten te brengen over functies die de tijdlijn moeten verbeteren.

Niet-chronologische tijdlijn

In 2016 startte Instagram juist met de uitrol van de niet-chronologische tijdlijn. Foto's van vrienden verschenen vanaf dat moment niet meer chronologisch, maar op basis van een algoritme.

Met de vandaag uitgerolde test draait het sociale netwerk die verandering deels terug. Desondanks wordt de tijdlijn voor gebruikers niet opnieuw compleet chronologisch.